Trabzon Bayram Namazı saat kaçta? Trabzon 2024 Kurban Bayramı Namazı

Trabzon 15.06.2024 - 04:30, Güncelleme: 25.06.2024 - 10:31 18440+ kez okundu.
 

Trabzon Bayram Namazı saat kaçta? Trabzon 2024 Kurban Bayramı Namazı

2024 Kurban Bayramı namazı saat kaçta? Trabzon'da bayram namazı kaçta kılınacak? Bayram namazı saatleri...
2024 Kurban Bayramı namazı saat kaçta? Trabzon'da bayram namazı kaçta kılınacak? Bayram namazı saatleri... Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 yılı Kurban Bayramı namaz saatlerini açıkladı. Trabzon'da namazını kılacak olan vatandaşlar ise namaz saatlerini araştırmaya başladı. Peki, kurban bayramı namazı kaçta? İşte merak ettikleriniz... Trabzon 2024 Kurban Bayramı Namazı kaçta? Trabzon'da Kurban Bayramı namazı saat 5.24 olarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlendi. Şehir genelinde bayram namazı sonrası kurban kesme işlemi başlayacak. Bayram namazı nasıl kılınır? İlk olarak namaza başlarken “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için Kurban Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama” cümlesi söylenerek niyet edilir. 1. Rekat: Bayram namazına niyet ettikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır. Sırasıyla imam hatip ve cemaat sessizce "Sübhaneke duası"nı okur. Ardından iftitah tekbiri gibi eller kulak hizasına kaldırılarak 1. tekbir alınır ve eller yanlara salınır. tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır. tekbir alınır ve bu sefer eller göbek hizasında bağlanır. İmam gizlice “Euzü besmele” çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat sessizce imamı dinler. Rüku ve secde yapılarak 2. rekata kalkılır. 2. Rekat: İmam gizlice “Besmele” çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat sessizce imamı dinler. Ardından tekrar iftitah tekbiri gibi eller kulak hizasına kaldırılarak 1. tekbir alınır ve eller yanlara salınır. tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır. tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır. Son olarak 4. tekbir alınır ancak bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir. Rüku ve secdenin ardından oturulur, "Tahiyyat, Salli-Barik duaları" okunur ve önce sağ tarafa sonra sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanır. Bundan sonra müezzinin refakatinde hep birlikte 3 defa tekbir (teşrik) getirilir.Bu tekbirlerle birlikte imam hatip bayram hutbesi okumak üzere minbere çıkar.
2024 Kurban Bayramı namazı saat kaçta? Trabzon'da bayram namazı kaçta kılınacak? Bayram namazı saatleri...

2024 Kurban Bayramı namazı saat kaçta? Trabzon'da bayram namazı kaçta kılınacak? Bayram namazı saatleri...

Diyanet İşleri Başkanlığı 2024 yılı Kurban Bayramı namaz saatlerini açıkladı. Trabzon'da namazını kılacak olan vatandaşlar ise namaz saatlerini araştırmaya başladı. Peki, kurban bayramı namazı kaçta? İşte merak ettikleriniz...

Trabzon 2024 Kurban Bayramı Namazı kaçta?
Trabzon'da Kurban Bayramı namazı saat 5.24 olarak Diyanet İşleri Başkanlığı tarafından belirlendi. Şehir genelinde bayram namazı sonrası kurban kesme işlemi başlayacak.

Bayram namazı nasıl kılınır?
İlk olarak namaza başlarken “Niyet ettim Allah’ım senin rızan için Kurban Bayramı namazı kılmaya, uydum hazır olan imama” cümlesi söylenerek niyet edilir.

1. Rekat:
Bayram namazına niyet ettikten sonra tekbir alınır ve eller bağlanır.
Sırasıyla imam hatip ve cemaat sessizce "Sübhaneke duası"nı okur.
Ardından iftitah tekbiri gibi eller kulak hizasına kaldırılarak 1. tekbir alınır ve eller yanlara salınır.
tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır.
tekbir alınır ve bu sefer eller göbek hizasında bağlanır.
İmam gizlice “Euzü besmele” çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur.
Cemaat sessizce imamı dinler. Rüku ve secde yapılarak 2. rekata kalkılır.

2. Rekat:
İmam gizlice “Besmele” çeker, açıktan "Fatiha suresi" ile birlikte "Zammı sure veya zammı sure yerine geçecek miktarda Kur'an-ı Kerim" okur. Cemaat sessizce imamı dinler.
Ardından tekrar iftitah tekbiri gibi eller kulak hizasına kaldırılarak 1. tekbir alınır ve eller yanlara salınır.
tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır.
tekbir alınır ve eller yine yanlara salınır.
Son olarak 4. tekbir alınır ancak bu sefer eller kulak hizasına kaldırılmaz ve rükuya gidilir.
Rüku ve secdenin ardından oturulur, "Tahiyyat, Salli-Barik duaları" okunur ve önce sağ tarafa sonra sol tarafa selam verilerek namaz tamamlanır.
Bundan sonra müezzinin refakatinde hep birlikte 3 defa tekbir (teşrik) getirilir.Bu tekbirlerle birlikte imam hatip bayram hutbesi okumak üzere minbere çıkar.

Trabzon HABERİ

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve ofunsesi.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.