Trabzon'da İUP kapsamın 120 kişi istihdam edilecek

Trabzon'da İŞKUR ile Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliğiyle, İşgücü Uyum Programı (İUP) kapsamında, merkez ve ilçelerde 120 kişi istihdam edilecek.

Trabzon İŞKUR'dan yapılan açıklamada, program kapsamında Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından belirlenen birimlerde, katılımcıların temizlik, bakım ve onarım işlerinde yaklaşık 9 ay süresince haftanın belirli günlerinde tam gün şeklinde çalışacağı belirtildi.

Programın 7 Ekim 2024 tarihinde başlayacağı ve 20 Haziran 2025 tarihinde sonlanacağını aktarıldığı açıklamada, başvuruların 23-27 Eylül 2024 tarihleri arasında alınacağı, katılımcıların geçerli başvuruları arasından ikamet durumlarına göre 2 Ekim 2024 Salı günü noter tarafından yapılacak kura çekilişi ile belirleneceği bildirildi.

Programın ilk 4 hafta, haftada 5 gün ve sonraki haftalarda haftada 3 gün olarak uygulanacağı ve çalışma günlerinin Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından belirleneceğinin kaydedildiği açıklamada, şu ifadeler yer aldı:

"Kurumumuz tarafından işsizlerin istihdam edilebilirliğini artıracak bilgi ve beceri kazandırmak amacıyla Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü işbirliği ile 120 kişilik İşgücü Uyum Programı (İUP) başlatılacaktır. Program kapsamında Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü tarafından belirlenen birimlerde, katılımcılar temizlik, bakım ve onarım işlerinde yaklaşık 9 ay süresince haftanın belirli günlerinde tam gün şeklinde çalışacaklardır.

Program 7 Ekim – 1 Kasım tarihleri arasında (ilk 4 hafta) haftada 5 gün ve sonraki haftalarda haftada 3 gün olarak uygulanacak olup, katılımcıların çalıştıkları her gün için günlük net 666,75 TL cep harçlığı ödenecektir.  Ayrıca İŞKUR tarafından, katılımcıların iş kazası ve meslek hastalığı ile genel sağlık sigortası katılım sağladıkları gün üzerinden karşılanacaktır.

İşgücü Uyum Programı başvuruları 23.09.2024-27.09.2024 tarihleri arasında, hizmet merkezlerimizden şahsen, e-Devlet ve https://esube.iskur.gov.tr üzerinden çevrimiçi ve ALO 170 iletişim hattını arayarak yapılabilecektir.

Projeye başvuru yapabilmek için;

• Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,

• Kuruma kayıtlı olmak,

• 18 yaşını tamamlamış olmak,

• Yaşlılık veya malullük aylığı almamak,

• Program talep tarihinden önceki bir yıldan programın fiilen başlayacağı tarihe kadar yüklenicinin veya bağlı, ilgili, ilişkili ve yan kuruluşlarının çalışanı olmamak,

• Başvuru tarihinden önceki son bir aylık sürede 5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesi kapsamında sigortalı olarak bildirilmemiş olmak,

• Hane geliri 2 asgari ücreti (34.004,24 TL) geçmemek şartlarının sağlanması gerekmektedir.

Bu gönderiyi Instagram'da gör

İŞKUR Trabzon (@iskurtrabzon)'in paylaştığı bir gönderi