Trabzon'da ev satın almak isteyenler şokta! Konut fiyatları bakın ne kadar arttı

Trabzon'da konut fiyatlarında yükseliş devam ediyor. Endeksa'ya göre Trabzon'da satılık konut fiyatları yıllık %33,99 arttı.

Temmuz 2024 sonu itibarıyla Trabzon'da satılık konut fiyatları, Endeksa verilerine göre bir önceki yılın aynı dönemine göre %33,99 oranında artış gösterdi. Ortalama büyüklüğü 155 metrekare olan bir konutun satış fiyatı 3.354.355 TL olarak belirlendi.

Trabzon'da Konut Yatırımlarının Geri Dönüş Süresi 16 Yıla Ulaştı
Trabzon'da satılık konutların metrekare başına ortalama fiyatı Temmuz 2024 itibarıyla 21.641 TL seviyesinde gerçekleşti. Bu dönemde, aynı özelliklere sahip konutların yatırım geri dönüş süresi 16 yıl olarak hesaplandı.

Trabzon'da Konut Fiyatlarının En Fazla Yükseldiği İlçeler
Temmuz 2024 verilerine göre, Trabzon'da konut fiyatlarının en fazla yükseldiği ilçeler sırasıyla Maçka, Beşikdüzü, Araklı, Akçaabat ve Sürmene olarak öne çıktı.

Trabzon'da Konut Fiyatlarının En Az Yükseldiği İlçeler
Aynı dönemde, Trabzon'da konut fiyatlarının en az yükseldiği ilçeler ise Çaykara, Arsin, Yomra, Vakfıkebir ve Of olarak belirlendi.

Trabzon'da Amortisman Süresi En Kısa Olan İlçeler
Yatırımların geri dönüş süreleri dikkate alındığında, Temmuz 2024 itibarıyla Trabzon'da en kısa amortisman süresine sahip ilçeler Araklı, Çaykara, Sürmene, Vakfıkebir ve Yomra olarak sıralandı.

Trabzon'da Amortisman Süresi En Uzun Olan İlçeler
Aynı veriler ışığında, Trabzon'da en uzun amortisman süresine sahip ilçeler ise Maçka, Arsin, Akçaabat, Of ve Ortahisar olarak tespit edildi.