Of'ta Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli uygulamaları semineri düzenleniyor

2024-2025 eğitim-öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığı  "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" uygumasını hayata geçiriyor. Bu yıl anasınıfı, 1, 5 ve 9. sınıflarda uygulanmaya başlanacak  müfredat için öğretmenler de uygulanacak müfredat için bilgilendiriliyor.

Bu kapsamda Of'ta bu yıl 1. Sınıfları okutacak öğretmenlere yönelik olarak "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" müfredatı ve uygulamaları konulu seminer düzenlendi. 28 Şubat İlkokulunda düzenlenen ve 3 gün sürecek  seminerin açılışına katılan İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu ve Şube Müdürü hasan Tekke katıldı.

Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu seminer açılışında bir konuşma yaptı.  Müdür  Kabahasanoğlu konuşmasında, " Yeni eğitim, öğretim yılınız hayırlı, uğurlu olsun. Rabbimden kazasız, belasız, başarılı bir yıl geçirmenizi temenni ediyorum. Değerli öğretmenlerimiz, eğitimin en önemli unsuru sizlersiniz ve sizler bizim için çok değerlisiniz. Bakanlığımız "Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" ile yeni bir müfredatın uygulanmasını hayata geçiriyor. Bunun heyecanı içerisindeyiz. İnsan odaklı, çağdaşlığı ve  medeniyetimizi merkeze alan bu müfredat ülkemiz için, ülkemizin geleceği öğrencilerimiz için çok önemli. O nedenle bu programın başarısı sizlerin gayret ve sahiplenmesi ile daha ileriye taşınacaktır. Bu zamana kadar Of Eğitim Ailesi olarak birlikte çok  güzel  işlere imza attık. Bundan sonra da aynı inanç ve çalışma arzusuyla daha güzel işler yapacağımıza inanıyor, hepinize başarılar diliyorum."dedi.

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli" 1. sınıflara yönelik seminer Osman Kınacı ve Emre Doğan adlı öğretmenler tarafından veriliyor.