Of'ta OSB için istişare toplantısı gerçekleşti

Of'ta yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi istişare toplantısı; Trabzon Vali Aziz Yıldırım başkanlığında, AK Parti Trabzon Milletvekili Vehbi Koç, Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu , Of Kaymakamı Yiğit Yaşar Demirer, AK Parti Of İlçe Başkanı Ahmet Çapoğlu, Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) Genel Sekreteri Kemal Akpınar, Doğu Karadeniz Projesi Bölge Kalkınma İdaresi Başkanı Hakan Gültekin ve diğer ilgililerin katılımıyla yapıldı.

Of Organize Sanayi Bölgesi Projesinin Of'un Vizyon Projelerinden birisi olacağını ifade eden Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, "Proje, tamamlandığında Of ilçemizin istihdamına büyük katkı sağlayacak.Of Organize Sanayi Bölgesi lojistik anlamda yatırımcılara da cazip imkanlar sağlayacak.

Tarihî İpek Yolu’na bağlantısı olacak Of Organize Sanayi Bölgesi’nde üretilen bir ürün kara ve deniz ulaşımı ile dünyanın her yerine rahatlıkla gönderilebilecek.

Daha pek çok avantaj sağlayacak olan projenin bölge ve ülke insanına hayırlı uğurlu olmasını diliyor, projede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" dedi.

BAŞKAN SARIALİOĞLU, OF ORGANİZE SANAYİ BÖLGESİ İÇİN ÇALIŞMALARIMIZI SÜRDÜRÜYORUZ

Of Belediye Başkanı Salim Salih Sarıalioğlu ise; "Of'umuzun Vizyon Projesi olan Of Organize Sanayi Bölgesi Projesi, alt yapı ve üst yapı yatırımlarına hızla devam ederken Of ilçemizin istihdamına büyük oranda katkı sağlayacak Of Organize Sanayi Projemiz için gerekli adımları atıyoruz" dedi.

Başkan Sarıalioğlu , "Of'un İyidere sınırında yapılmasını planladığımız Of Organize Sanayi Bölgesi, İyidere Lojistik Limanı’na yakın olması sebebiyle önemli bir merkez olma özelliği taşıyacak. Kara ve deniz taşımacılığının kilit noktasında yapılacak Of Organize Sanayi Bölgesi lojistik anlamda yatırımcılara da cazip imkanlar sağlayacak. Tarihi İpek Yolu’na bağlantısı olacak Of Organize Sanayi Bölgesi’nde üretilen bir ürün kara ve deniz ulaşımı ile dünyanın her yerine rahatlıkla gönderilebilecek. Of Organize Sanayi Bölgesi, sağlayacağı istihdamla Karadeniz Bölgesi’nin en büyük sorunu olan göçün ve işsizliğin azaltılmasına büyük oranda katkı sağlayacaktır. Toplantımızın hayırlara vesile olmasını diliyorum." ifadelerine yer verdi.

Haber: Gökhan Karataş