Trabzon Başsavcısı Uyardı: Telefonla Dolandırıcılık Artıyor!
Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, dolandırıcılık vakalarındaki artışa dikkat çekerek, vatandaşları telefon ve internet dolandırıcılıklarına karşı uyardı.
Trabzon Cumhuriyet Başsavcısı Sedat Çelik, 2024 yılında Trabzon genelinde 3.593 dolandırıcılık vakasının meydana geldiğini açıkladı. Başsavcı Çelik, dolandırıcılıkla mücadelede vatandaşların duyarlı olmalarının önemine vurgu yaptı ve telefonla yapılan dolandırıcılıkların artarak devam ettiğini belirtti.
Çelik, "Hiçbir devlet görevlisi telefondan kimseden para isteyemez. Bu şekilde 'Ben valiyim, savcıyım' diye arayıp vatandaşı dolandırıyorlar" diyerek, vatandaşların bu tür aramalara karşı dikkatli olmalarını istedi. Ayrıca, internet üzerinden yapılan alışverişlerde güvenilir olmayan sitelerden uzak durulması gerektiğini ifade etti. Bir Instagram dolandırıcılığı örneği vererek, "Bir dosyada cep telefonu alışverişi vaadiyle 1 saatte 250 bin TL para dolandırıldı" dedi.
Başsavcı, dolandırıcıların şüpheli paraları soğuk cüzdanlara veya kripto paralara aktardığını, bu yüzden şüpheli işlemlerle ilgili gelen ihbarların önem kazandığını söyledi. Vatandaşlardan, dolandırıcılık vakalarına karşı daha dikkatli olmalarını ve her türlü şüpheli durumu bildirmelerini istedi.