Of İlçe Nüfus Müdürlüğü'nden vatandaşlara kimlik kartı uyarısı

Sürücü belgesi ve kimlik kartları değişiminde % 95 gibi bir orana ulaştıklarını belirten Of İlçe Nüfus Müdürü Emin Ulu, vatandaşların yılsonu yoğunluğuna kalmadan sürücü belgesi ve kimlik kartı yenilemelerini yapmalarını istedi.

İçişleri Bakanlığı Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü tarafından yürütülen sürücü belgesi ve kimlik kartı yenileme iş ve işlemleri il ve ilçe Nüfus Müdürlüklerinde devam ediyor.

Bu kapsamda Of İlçe Nüfus Müdürlüğü de sürücü belgesi ve kimlik belgelerinde büyük oranda talepleri karşılayarak önemli bir çalışmaya imza attı.

Yenilenmemiş sürücü belgesi ve kimlik kartları için Of İlçe Nüfus Müdürü Emin Ulu vatandaşlara bazı hatırlatmalarda bulundu.

Müdürü Ulu yaptığı açıklamada; “İlçemizde şu ana kadar sürücü belgesi ve kimlik kartları değişiminde % 95 gibi bir oranı yakalayarak önemli başarı sağladık. Kalan % 5’lik oran için vatandaşlarımız yılsonunun yoğunluğunu yaşamamaları için şimdiden en yakın il ve ilçe Nüfus Müdürlüklerine başvurarak işlemlerini yapmalarını tavsiye ediyoruz. Yeni tip sürücü belgesi ve kimlik kartlarının resmi ve özel kurumlarda birçok alanda hızlı ve etkin iş yapmanın yanında güvenlik açısından da kolaylık sağlamaktadır. Ayrıca sürücü belgesi, kimlik kartları, pasaportlarını kaybeden vatandaşların ALO 199 numarasını ya da müdürlüğümüze müracaat etsinler. Son olarak vatandaşlarımıza iş ve işlem yaptıkları resmi ve özel kurumlarda sürücü belgesi, kimlik kartları, pasaport gibi kartlarını bırakmamaları güvenlikleri açısından büyük önem arz ediyor. Bu zamana kadar büyük özveri ile çalışan personelimizi tebrik ediyor, bundan sonraki çalışmalarında kolaylıklar diliyorum” dedi.