Trabzon'da dolandırıcıların yeni yöntemi yemek siparişleri!

Trabzon Emniyet Müdürlüğü siber dolandırıcılara karşı uyarıda bulundu.

Trabzon Emniyet Müdürlüğü, SİBERAY’ın paylaşımı üzerinden vatandaşları uyardı. Siber dolandırıcılara karşı vatandaşları uyaran Trabzon Emniyeti, kullanılan oltalama yöntemlerini hatırlattı. Kullanıcıların sık sık internetten sipariş vermelerini fırsat bilen dolandırıcılar, yemek siparişleri üzerinden insanları kandırmaya başladı.

Dolandırıcıların, “Yemek siparişiniz var, sizin değilse iptal edin!” gibi ifadelerle vatandaşların dikkatini çektiğini söyleyen Trabzon Emniyet Müdürlüğü, “Yemek siparişi vermişsiniz, sipariş size ait değilse iptal etmek için size gönderilen SMS kodunu bizimle paylaşın gibi ifadelerle tarafınıza gelen aramalara itibar etmeyin. Mesaj içeriklerinde yer alan bağlantılara tıklamayın. Bu tür bağlantı veya aramalara karşı dikkatli olun. Güvenliğiniz için çevrim içi alışverişlerinizde sanal kart kullanın.” uyarısında bulundu.

Bu yalanlara kanmayın

Bununla birlikte bazı vatandaşlar da farklı dolandırıcılık yöntemleriyle insanların kandırılmaya çalışıldığını söyledi. SMS yoluyla yönlendirilen sahte içeriklere inanan vatandaşlar, gelen mesajdaki linke tıklayarak dolandırıcıların tuzağına düşüyor. Emniyetin gönderine yanıt veren vatandaşlar kendilerine gönderilen sahte içerikli mesajları örnek gösterdi. Vatandaşlara gönderilen SMS’lerde “Hesabınıza para geldi. Yüzde 200 hoş geldin bonusu!” gibi oltalama yöntemlerinin kullanıldığı görüldü. Bu yöntemlere inanan ve dolandırılan çok sayıda kişi olduğu belirtiliyor.