Ne Ordu, ne Giresun, ne Rize! Trabzon bölgenin tamamına fark attı...

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), yılın 7 ayına ilişkin istihdam verilerini açıkladı. Açıklanan rakamlara göre İŞKUR tarafından 7 binden fazla kişi işe yerleştirildi.

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR), yılın 7 ayına ilişkin istihdam verilerini açıkladı. Açıklanan verilere göre, Doğu Karadeniz’de İŞKUR tarafından en fazla işe yerleştirme Trabzon’da yaşandı. Trabzon’da yılın ilk 7 ayında 7 bin 467 kişi işe yerleştirildi.

Trabzon’dan Sonra En Fazla İstihdam Ordu’da
Trabzon’dan sonra bölgede en fazla istihdam sağlanan ikinci şehir ise Ordu. Bölgenin ikinci büyükşehri Ordu’da 6 bin 696 kişi iş başı yaptı. Ordu’yu ise istihdamda Rize izledi.

Rize’de 7 Ayda İstihdam 5 Bini Aştı
Rize’de yılın ilk 7 ayında İŞKUR tarafından sağlanan istihdam 5 bini aştı. Rize’de 7 ayda toplam 5 bin 183 kişi işe yerleştirildi. Rize’yi istihdamda Giresun izledi. Giresun’da ise ocak-temmuz döneminde 3 bin 264 işe yerleştirme sağlandı.

Doğu Karadeniz’de En Az İstihdam Artvin, Gümüşhane ve Bayburt’ta
Doğu Karadeniz Bölgesi’nde en az istihdam sağlanan iller ise Artvin, Bayburt ve Gümüşhane oldu. Artvin’de 7 ayda 939 kişi, Bayburt’ta 686 kişi işe yerleştirildi. Bölgede en az işe yerleştirmenin yaşandığı kent ise Gümüşhane oldu. Gümüşhane’de 7 ayda sadece 392 kişi işe yerleştirilebildi.