Müdür Kabahasanoğlu yeni müfredatın önemini anlatıyor

Seminer döneminde okulları ziyaret eden Müdür Kabahasanoğlu, öğretmenlere Milli Eğitim Bakanlığının kamuoyu ile paylaştığı “Yeni Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” yeni müfredatı ile ilgili bilgiler veriyor.

Of İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, Milli Eğitim Bakanlığının ortaya koyduğu ve kamuoyu ile paylaştığı “Yeni Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli” yeni müfredatını tanıtmak ve önemini belirtmek için yaz seminer döneminde okul ziyaretleri gerçekleştiriyor.

Mikdat Sarıalioğlu Ortaokulu ile İsmail Yıldırım İlkokulunu ziyaret eden Müdür Kabahasanoğlu öğretmenlerle bakanlığın hazırladığı yeni müfredatın tanıtıcı videosunu izledi. Ardından öğretmenlere bazı hatırlatmalarda bulunarak sorularını cevaplandırdı.

Yeni müfredatın hayırlı olmasını dileyen Müdür Kabahasanoğlu, ziyaretlerde yeni müfredatın özüne ve önceliklerine vurgu yaptı. Müdürü Kabahasanoğlu konuşmasında,“Yeni Türkiye Yüzyılına yeni maarif müfredatı ile giriyoruz. Çağın gereklerine göre hazırlanmış; milli, manevi, insani ve gelecek yüzyılların ihtiyacına göre şekillenmiş bir müfredat şimdiden ülkemize ve eğitim camiamıza hayırlı olsun. Bizler 1 milyon 200 bin kişilik bir eğitim ailesi olarak bu programa sahip çıkmalıyız. Çünkü bizler bu toplumun geleceğini inşa eden en önemli kişileriz. Çok samimi olarak diyebilirim ki bu müfredat bizi anlatıyor. Bunun içinde tarihi, kültürel ve sosyolojik temelleri ile Türk Milletinin değerleri var. Anadolu’nun kapılarını açan Malazgirt var, bizi bu topraklardan atmak isteyenlere karşı mücadele verdiğimiz Çanakkale, Sakarya ve Kurtuluş Savaşı var. Yani köklerimiz Türk Milletini var eden değerler var. Bu nedenle siz değerli öğretmenlerimizden kendi branşlarınız ile ilgili yeni müfredatı iyi okumanızı ve anlamanızı istiyoruz. Yarının Türkiye’si bugünden daha güçlü, müreffeh ve kendi değerleri ile bölgenin ve dünyanın en önemli aktörü olacağına inanıyor, hepinize sağlık ve başarılar diliyorum” dedi.