ÇAYKUR, Mayıs Ayı Yaş Çay Paralarını Üreticilere Aktarıyor!

28 Haziran 2024 Cuma günü, ÇAYKUR, 2024 yılı yaş çay kampanyası birinci sürgün dönemine ait Mayıs ayı yaş çay paralarını üreticilerin banka hesaplarına aktaracak. Üreticiler, cumartesi gününden itibaren hesaplarındaki parayı çekebilecekler.

Çay İşletmeleri Genel Müdürlüğü (ÇAYKUR), 2024 yılı birinci sürgün döneminde Mayıs’ta 195 bin ton, Haziran’da 18 bin ton olmak üzere toplamda 213 bin ton yaş çay aldı.

Yaş çay ödemelerini takip eden ayın son günlerinde ödeyen ÇAYKUR, bu kapsamda Mayıs ayı yaş çay ödemesi olarak yarın (28 Haziran 2024 Cuma günü) 3 milyar 170 milyon lirayı üreticilerin banka hesaplarına aktaracak. Üreticiler ise cumartesi gününden itibaren hesaplarındaki parayı çekebilecek.

ÇAYKUR, mayıs ayı ödemeleri ile uzun yıllar sonra ilk kez banka kredisi kullanmadan yaş çay parası ödemesi gerçekleştirecek.

Bugün üreticilerin banka hesaplarına aktarılan ve yarın çekilebilecek olan 2024 yılı yaş çay budama parası 1 milyar 370 milyon 782 bin lira ile birlikte ödenecek mayıs ayı çay parasıyla üreticilere toplamda 4,5 milyar liranın üzerinde bir ödeme yapılacak.