Trabzon Sümela Manastırı'nda müze kart geçerli mi? Sümela Manastırı giriş ücreti 2024

Trabzon'da bulunan Sümela Manastırı önemli bir turizm noktası olarak öne çıkıyor. Bu nedenle Sümela Manastırı'nda müze kart geçerli mi, Sümela Manastırı giriş ücreti ne kadar? gibi sorulara sıkça yanıt aranıyor. İşte detaylar...

Türkiye'nin önemli tarihi ve doğal hazinelerinden biri olan Sümela Manastırı, gezginlerin popüler tercihlerinden biri olmaya devam ediyor. Doğal ve tarihi mekânları keşfetmek isteyenler, ziyaret öncesinde Sümela Manastırı ile ilgili detayları araştırıyor. En çok merak edilen konu Sümela Manastırı'nda müze kart geçerli mi, Sümela Manastırı giriş ücreti ne kadar? sorularının yanıtı oluyor. İşte konuyla ilgili ayrıntılar.

Sümela Manastırı'nda Müze Kart Geçerli Mi?
Trabzon Müzesi Müdürlüğü'ne bağlı olan Sümela Manastırı, restorasyon çalışmalarının tamamlanmasının ardından 1 Temmuz 2021 tarihinde yeniden ziyarete açıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı'na bağlı bir müze olan Sümela Manastırı'nda Müze Kart geçerlidir. Ancak, manastır ziyareti sırasında Müze Kart satışı yapılmamaktadır. Müze Kartı, ziyaret öncesinde 60 TL karşılığında temin edilerek kullanılabilir.

Sümela Manastırı Giriş Ücreti
Manastır, 18 yaş altı çocuklar için ücretsizdir. Ayrıca, Tarım ve Orman Bakanlığı personeli ve refakatlerindeki aile üyeleri, kurum kimlik kartlarını ibraz etmek kaydıyla ücretsiz giriş yapabilirler. Sanat Tarihi, Arkeoloji ve Müzecilik bölümlerinde öğrenim gören üniversite öğrencileri ile 65 yaş üstü Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları da manastırı ücretsiz ziyaret edebilirler. Müze kartı olmayanlar için manastırın giriş ücreti 450 TL idi.

Sümela Manastırı Ziyaret Saatleri
Trabzon Müze Müdürlüğü’nün resmi internet sitesine göre, Sümela Manastırı 8.00’de açılmaktadır. Manastırın kapanış saatleri ise mevsime göre değişiklik göstermektedir. 15 Ekim-15 Mart arasındaki kış döneminde manastır 8.00-17.00 saatleri arasında açıkken, 1 Nisan-1 Ekim arasındaki yaz döneminde kapanış saati 19.00’a kadar uzatılmaktadır. Gişe kapanış saatleri yazın 18.30, kışın ise 16.30’dur. Ziyaret saatlerinde yapılan değişiklikler kamuoyuna duyurulmaktadır.