Of'ta aşı farkındalığı bilgilendirme toplantısı gerçekleştirdi

Of İlçe Sağlığı Merkezi bulaşıcı hastalıklara karşı en önemli koruyucu olan aşıya dikkat çekmek için “Aşı Farkındalığı” toplantısı gerçekleştirdi.

Türkiye’de son yıllarda görülmeye başlayan bulaşıcı hastalıklardaki artış vakalarına karşı Of İlçe Sağlığı Merkezi bulaşıcı hastalıklara karşı en önemli koruyucu olan aşıya dikkat çekmek için “Aşı Farkındalığı” toplantısı gerçekleştirdi.

Of Kaymakamlığı toplantı salonunda yapılan toplantının açılış konuşmasını Of İlçe Sağlık Müdürü Dr. Barış Çağlar yaptı. Dr. Çağlar katılımcılara teşekkür ederek aşılama konusunda eğitim camiasından, diyanet teşkilatından, muhtarlardan ve tüm paydaşlardan destek beklediklerini belirtti.

Selamlama konuşmasının ardından Karadeniz Teknik Üniversitesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Abdullah Kaan Kurt tarafından katılımcılara aşının bulaşıcı hastalıklar karşı öneminin anlatıldığı “Aşı Farkındalığı” sunumu gerçekleştirildi.

Öğr. Üyesi Kurt, aşının önemine dikkat çekerek bulaşıcı hastalıklara karşı en etkili silahın aşı olduğunu ve bunun toplumlarda bulaşıya sebep olmaması için en az % 98 aşılanmanın olması gerektiğini belirtti. Dr. Kurt ayrıca aşı konusunda yanlış algıların yıkılabilmesi için katılım sağlayan kurum ve kuruluşlardan destek istedi.

Toplantının sonunda genel hatırlatmak ve tereddütlerin giderilmesi için kürsüye Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Vekili Dr. Ekrem Yıldırım çıktı. Başkan V. Yıldırım katılımları ve destekleri nedeniyle daire amirlerine, muhtarlara teşekkür ederek aşılamanın toplum sağlığındaki öneminden bahsedip aşılanmayıp çocuk ölümlerine, sakat kalmalarına neden olanların kul hakkına girdiklerini belirterek herkesin sorumlu davranması gerektiğini ifade etti.

Toplantıya Trabzon İl Sağlık Müdürlüğü Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Vekili Dr. Ekrem Yıldırım, Of İlçe Sağlık Müdürü Dr. Barış Çağlar, Karadeniz Teknik Üniversitesi Aile Hekimliği Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Dr. Abdullah Kaan Kurt, İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu, İlçe Müftüsü Özcan Yılmaz, İlçe Nüfus Müdürü Emin Ulu, Of Kaymakamlığı Yazı İşleri Müdürü Selim Sarı, muhtarlar, okul müdürleri, sağlık çalışanları katıldı.