İstanbul'un Fethi’nin 571. yılı Of'ta kutlandı

29 Mayıs 1453 tarihinde fethedilip Türk şehri haline getirilen İstanbul’un fethin 571. yılı Of’ta düzenlenen konferansla kutlandı.

29 Mayıs 1453 tarihinde Fatih Sultan Mehmet ve Türk askerleri tarafından fethedilip bir Türk şehri haline getirilen İstanbul’un fethin 571. yılı Of’ta düzenlenen konferansla kutlandı.

Hacı Mehmet Bahattin Mesleki Teknik Anadolu Lisesinde konferans salonunda yapılan kutlama programında ilk olarak İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu bir açılış konuşması yaptı.

Müdür Kabahasanoğlu konuşmasında; “Her milletin tarihinde önemli liderler ve olaylar vardır. Türk Tarihinin önemli liderlerinden bazıları Alparslan, Yavuz, Kanuni, Fatih Sultan Mehmet, M. Kemal, gibi liderlerdir. Bugün Türk Tarihinin dönüm noktalarından biri olan İstanbul’un Fethinin 571. yılı bu büyük gün hepimize kutlu olsun.”dedi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü Kabahasanoğlu’nun konuşmasının ardından emekli vaiz ve yazar Kadir Sevencan öğrencilere İstanbul’un Fethinde cereyan eden olayları ve hazırlıkları anlatarak “ İstanbul’un Fethinin 571. Yılı ve önemi” konulu konferansını sundu.

Sevencan konuşmasında; “İstanbul’un Fethinin 571. yılı kutlu olsun. Fatih Sultan Mehmet İstanbul’u fethetmeyi çocukluğunda aklına koymuş ve bu hayalle yaşıyordu. Hayalleri için çok çalıştı, hocalarının duası, askerlerinin çabası, kendisinin üstün stratejisi le İstanbul’u fethetti. Fatih sadece bir komutan değil bir filozof, bir şair ve 7 dil bilen entelektüel bir devlet adamıydı. Sevgili gençler, hepiniz birer Fatihsiniz. Bu ülkenin szilere çok ihtiyacı var. Anne, babanıza, öğretmenlerinize, büyüklerinize asla sygısızlık yapmayın. Ecdadınıza layık birer genç olun. Hepinize başarılar diliyorum” diyerek düşüncelerini ifade etti.