Of Şehit Ahmet Türkkan Lisesi öğrencilerinden Değerlerimle Okuyorum projesi

İlkokul öğrencileri arasında okuma zevkini geliştirmek için “Değerlerimle Okuyorum” projesi hazırlayan ŞAT ÇPAL öğrencileri, hazırladıkları ilginç ayraçları İsmail Yıldırım İlkokulu öğrencilerine hediye etti.

Of Şehit Ahmet Türkkan Çok Programlı Anadolu Lisesi öğrencileri ilkokul öğrencileri arasında okuma zevkini geliştirmek için yeni bir projeye imza attı.

Matematik Öğretmeni Asuman Bıyıkoğlu ve Çocuk Gelişimi Alanı Öğretmeni Nesrin Bıyıklı rehberliğinde Bilim Fen ve Teknoloji Kulübü öğrencileri “Değerlerimle Okuyorum” projesini adıyla bir proje hazırladı.

Proje kapsamında öğrenciler rehber öğretmenleriyle yaptıkları istişareler sonucu; okumanın önemine dikkat çekmek ve okumayı sevdirmek için ilkokul öğrencilerine yönelik olarak ilginç kitap ayraçları yapmaya karar verildi.

Okuma alışkanlığı ve zevkinin ilkokuldan başlaması gerektiği düşüncesinin baz alındığı bunun içinde çocuklara kitap okumayı sevdirmenin önemi üzerine duruldu. Bu anlayışla hem çocuklara okumayı sevdirmek hem de toplumsal ve kültürel değerleri benimsetmek için çalışmalar yapıldı.

Kulüp öğrencileri kulüp rehber öğretmenlerinin yardımı ve okulun Çocuk Gelişimi Alanının imkanlarıyla keçelerden çocukların ilgisini çekecek rengarenk kitap ayraçları ve ayraçların üzerine de evrensel ve kültürel değerleri anlatan sözler işlerin işlendiği kitap ayraçları yaptı.

Hazırlanan kitap ayraçları kulüp öğrencileri tarafından kulüp rehber öğretmenleri eşliğinde İsmail Yıldırım İlkokulunda okuyan tüm 1. Sınıf öğrencilerine dağıtıldı. Minik öğrenciler aldıkları ayraçlar nedeniyle mutluluk yaşadı. Ayrıca öğrenciler ayraçların üzerindeki sözleri merak içinde okudu.

Kitap ayraçlarını dağıtıldığı okullarda öğretmen ve öğrenciler projeyi çok beğendiklerini, hediyeler ve ziyaret için Şehit Ahmet Türkkan Çok Programlı Anadolu Lisesine projede görevli öğretmen ve öğrencilerine teşekkür etti.

Etkinlik sonrasında Değerlerimle Okuyorum Projesini gerçekleştiren Bilim Fen ve Teknoloji Kulübü öğrencileri yapmış oldukları çalışmayla beraber topluma faydalı olabileceklerini, yapılan güzel çalışmaların kendilerini mutlu ettiğini bundan sonra da bu tür projelere devam edeceklerini belirttiler.