Of Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesinde ODAP projesi hayata geçiriliyor

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi (İKGPRO) vasıtası ile fonlanan ODAP projesi ile öğrencilerin okul devamları amaçlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından eğitime erişiminin sağlanması ve erken okul terki/devamsızlık ile mücadele edilmesi yolu ile eğitim ve beceri düzeylerinin artırılması için Orta öğretimde Devam ve Okullaşma Oranlarının Artırılması Projesi (ODAP) ortaya kondu.

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından İnsan Kaynaklarının Geliştirilmesi Program Otoritesi (İKGPRO) vasıtası ile fonlanan proje ile öğrencilerin okul devamları amaçlanıyor.

Kapsamlı bir önleme, müdahale ve telafi modelinin geliştirilmesi ve uygulanması yolu ile ortaöğretim kademesinde devam ve okullaşma oranlarının artırılmasına yönelik çabaların desteklenmesi amacıyla yürütülen projenin Türkiye’de 50 pilot okulundan birisi de Of’ta Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesi oldu. Okulda ODAPprojesi kapsamında 3 günlük yaratıcı eğitsel faaliyetler şenliği düzenleniyor. İlk gün faaliyetlerinde öğrenciler etkinlik odasında yaptıkları eserler için sunum etkinlikliği düzenledi.

İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu Şube Müdürü Hasan Tekke ile sergiyi ziyaret etti. Müdür Kabahasanoğlu ziyarette; ” Gerçekten eğitim adına çok güzel bir proje. Bizler zaten öğrencilerimizin faydasına olan, onları geliştirecek ve başarılarını artıracak faaliyetlerin destekçisi olduk, olmaya devam edeceğiz. Proje kapsamında öğrencilerimizin ortaya koyduğu eserler son derece anlamlı ve emek verilmiş. Emeği geçen başta okul idaresi, öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ediyorum. Bundan sonraki aşamalarda da projenin başarılı geçmesini diliyorum.

Okul Müdürü Ahmet Kayıkçı da ziyaretleri ve destekleri nedeniyle İlçe Milli Eğitim Müdürü İdris Kabahasanoğlu’na teşekkür etti. Etkinlik kapsamımda Şehit Necmi Çakır Anadolu Lisesinde; sergi, müzik şöleni ve sportif faaliyetler yapılacak.